WORKSHOPS

 

På Stockholm Opera Center lägger vi stor vikt vid gemensamma lektioner. Vi varvar därför enskilda lektioner med workshops där vi i små grupper arbetar intensivt tillsammans – oftast under en helg. Till dessa workshops är både våra elever och andra intresserade välkomna. Vi är noggranna när vi sätter ihop dessa små grupper, då vi är måna om att du som deltagare ska få ut så mycket som möjligt av din helg. Om du vill delta men aldrig varit i kontakt med oss förut, kommer vi därför att vilja tala med dig på telefon inför en anmälan, och kanske träffa dig i studion, för att veta mer om din sångarbakgrund, din nivå och dina mål med workshopen.

Om du tidigare deltagit i olika Masterclasses, kommer du märka att vårt arbetssätt nog skiljer sig från dina tidigare upplevelser i och med att:

  • vi har små grupper.
  • alla deltagare får mycket tid att sjunga själva.
  • ingen deltagare är passiv, utan alla är med och stöttar varandras processer – ibland genom att tyst observera, ibland genom att ge feed forward och ibland genom att aktivt delta i varandras pass.
  • Vi ägnar oss inte åt ”quick-fix”, utan arbetar på djupet. Vi undervisar i en väl förankrad chiaroscuroteknik och eftersom vi anser att teknik inte går att separera från uttryck och diktion, så kommer vi att arbeta med alla dessa delar i ett helhetsperspektiv.

De som gått våra helgkurser har alltid fått ut väldigt mycket och de har alltid ”rört om i grytan”. Sedan är det upp till var och en att välja hur man går vidare med sin sångliga process. Vi finns alltid tillgängliga även efter kurserna för uppföljning om så önskas.

Läs mer om priser och praktisk information här och om kommande workshops här!

Vi kan också hålla större workshops för t.ex. körer, där vi arbetar på ett lite annorlunda sätt med fler deltagare då alla inte behöver sjunga solistiskt.

Om du är intresserad av våra workshops, men just nu inte ser någon aktuell kurs som passar dig eller ditt schema, är du välkommen att kontakta oss och göra en intresseanmälan. Vi skräddarsyr gärna kurser efter behov.