WORKSHOPS

 

På Stockholm Opera Center lägger vi stor vikt vid gemensamma lektioner. Vi varvar därför enskilda lektioner med workshops där vi i små grupper arbetar intensivt tillsammans. Till dessa workshops är både våra elever och andra intresserade välkomna. Vi är noggranna när vi sätter ihop dessa små grupper, då vi är måna om att du som deltagare ska få ut så mycket som möjligt av din dag/helg.

Om du tidigare deltagit i olika Masterclasses, kommer du märka att vårt arbetssätt nog skiljer sig från dina tidigare upplevelser i och med att:

  • vi har små grupper.
  • alla deltagare får mycket tid att sjunga själva.
  • ingen deltagare är passiv, utan alla är med och stöttar varandras processer – ibland genom att tyst observera, ibland genom att ge feed forward och ibland genom att aktivt delta i varandras pass.
  • Vi ägnar oss inte åt ”quick-fix”, utan arbetar på djupet. Vi undervisar i en väl förankrad chiaroscuroteknik och eftersom vi anser att teknik inte går att separera från uttryck och diktion, så kommer vi att arbeta med alla dessa delar i ett helhetsperspektiv.

Vi finns alltid tillgängliga även efter kurserna för uppföljning om så önskas.

De tre workshop-formerna vi har aktuella i olika perioder är: Unga Söndagar, Ringrostiga Dagar och Helgkurser med och utan tema. Läs mer på respektive sida!

Läs mer om priser och praktisk information här!

Vi kan också hålla större workshops för t.ex. körer, där vi arbetar på ett lite annorlunda sätt med fler deltagare då alla inte behöver sjunga solistiskt.

Om du är intresserad av våra workshops, men just nu inte ser någon aktuell kurs som passar dig eller ditt schema, är du välkommen att kontakta oss och göra en intresseanmälan. Vi skräddarsyr gärna kurser efter behov.