Inför våra helg-workshops fick vi ganska ofta mejl från sångare och sångpedagoger som gärna ville vara med och lyssna på de andra, men som inte ville delta aktivt själva eftersom de inte sjungit på länge. Repliken ”Nja, jag är lite ringrostig” föranledde denna workshopserie som snabbt blev en succé!
 
Hit välkomnar vi dig som egentligen känner dig för blyg/osäker/ringrostig för att delta aktivt, men som innerst inne ändå inte kan sluta att längta efter att sjunga solo. Kanske sjunger du sedan många år bara i kör och har ”glömt hur det var” att sjunga ensam? Kanske arbetar du som sångpedagog och har gett det mesta av din tid till dina elever med en sliten röst och dalande självförtroende som följd? Kanske har du fått familj, annat jobb, livet har rullat på, på ett sätt du inte hade väntat? Kanske har du sjungit professionellt med slutat eftersom du blev trött i rösten och inte hittat rätt hjälp med att komma tillbaka? Kanske har åren gått, men den där drömmen om att sjunga och tanken på att någon gång ge dig själv tiden att utveckla din egen röst släpper dig inte?
 
Nu är det tags att ta tag i detta! 🙂
 
Eftersom många jobbar för fullt och inte kan vika en hel helg, så begränsar vi dessa workshops till enstaka lördagar och söndagar. Vi börjar klockan 10, kör igång direkt, äter lunch tillsammans och fortsätter på eftermiddagen fram till 14-17 (ungefär och beroende på antal deltagare). Max fem deltagare, för att skapa en trygg miljö där alla får mycket tid och stöd! Obs! Det handlar inte om att förbereda några sånger och ”riva av dem” som om det vore konsertsituation. Vi arbetar visserligen mest en i taget, men mycket med teknik och vi går väldigt mjukt fram och involverar hela gruppen i processen. Alla kommer känna igen sig i allas processer och stötta varandra!
 
Vi arbetar med klassisk chiaroscuro-teknik – väldigt spännande att utforska!
 
Flera av deltagarna på dessa dagar kommer tillbaka regelbundet och därför har vi nu inkluderat ”Välsmorda Veteraner” till de ”Ringrostiga”. Vi välkomnar alltså även dig som varit hos oss tidigare och vill hålla igång, träffa andra sångare och kanske få ett komplement till de enskilda lektionerna. Och du som är ny – var inte orolig! Vi kommer ta hand om dig så du känner dig förträffligt välkommen och inkluderad i den lilla gruppen! 🙂
 
Här finner du information om priser och annat praktiskt.
 
Kommande Ringrostiga dagar sommaren 2024:
 

1 juni
2 juni
8 juni
9 juni
20 juli
27 juli
3 augusti
10 augusti

Varmt välkommen!