KOMMANDE WORKSHOPS

För en kort presentation av våra workshops, läs gärna här först!

 

Workshops hösten 2020:

26-27 september
Grundkurs i Chiaroscuro
Repertoarvalet är fritt i samråd med lärare. Vi går igenom grundprinciperna i chiaroscuro, vilken är den teknik vi alltid har som grund på Stockholm Opera Center. Observera att detta inte bara är för nybörjare, utan för sångare på alla nivåer som vill fördjupa sin teknik och upptäcka nya uttrycksmöjligheter!

10-11 oktober
Fransk repertoar
Vi arbetar med fransk opera och fransk romansinterpretation. Extra fokus läggs på uttalet, som är tätt sammanflätat med uttrycket. Den franska repertoaren förtjänar en alldeles egen workshop, då uttalet kräver mer tekniskt arbete än många sångare tror. Alla nivåer!

21-22 november (OBS! Nya datum!)
Grundkurs i Chiaroscuro
Repertoarvalet är fritt i samråd med lärare. Vi går igenom grundprinciperna i chiaroscuro, vilken är den teknik vi alltid har som grund på Stockholm Opera Center. Observera att detta inte bara är för nybörjare, utan för sångare på alla nivåer som vill fördjupa sin teknik och upptäcka nya uttrycksmöjligheter!

Vi ser alltid till att varje grupp får en optimal sammansättning och tar in få deltagare. För annan information om anmälan till våra workshops, samt praktiska detaljer, se här! Övernattningsmöjligheter finns.

Observera att vi kan skräddarsy workshops, så kom gärna med förslag och önskemål om de teman/tider du önskar inte finns med just här! Vi kan göra halvdagar, heldagar, flera dagar. Vi har även övernattningsmöjligheter.

 

NYHET hösten 2020 – Ringrostiga lördagar

Inför våra helg-workshops får vi ganska ofta mejl från sångare och sångpedagoger som gärna vill vara med och lyssna på de andra, men som inte vill delta aktivt själva eftersom de inte sjungit på länge. Repliken ”Nja, jag är lite ringrostig” föranledde denna workshopserie!

Hit välkomnar vi dig som egentligen känner dig för blyg/osäker/ringrostig för att delta aktivt, men som innerst inne ändå inte kan sluta att längta efter att sjunga solo.

Kanske sjunger du sedan många år bara i kör och har ”glömt hur det var” att sjunga ensam? Kanske arbetar du som sångpedagog och har gett det mesta av din tid till dina elever med en sliten röst och dalande självförtroende som följd? Kanske har du fått familj, annat jobb, livet har rullat på, på ett sätt du inte hade väntat? Kanske har du sjungit professionellt med slutat eftersom du blev trött i rösten och inte hittat rätt hjälp med att komma tillbaka? Kanske har åren gått, men den där drömmen om att sjunga och tanken på att någon gång ge dig själv tiden att utveckla din egen röst släpper dig inte?

Nu är det tags att ta tag i detta! 🙂

Eftersom många jobbar för fullt och inte kan vika en hel helg, så begränsar vi dessa workshops till en lördag/söndag i månaden. Vi börjar klockan 10, kör igång direkt, äter lunch tillsammans och fortsätter på eftermiddagen fram till 16 (ungefär). Max fem deltagare, för att skapa en trygg miljö där alla får mycket tid och stöd! Obs! Det handlar inte om att förbereda några sånger och ”riva av dem” som om det vore konsertsituation. Vi arbetar visserligen mest en i taget, men mycket med teknik och vi går väldigt mjukt fram och involverar hela gruppen i processen. Alla kommer känna igen sig i allas processer och stötta varandra!

Lördagarna är:
19 september
17 oktober
14 november
6 december (Obs! Söndag! Ny tid!)

Pris är 1500:- inklusive moms, fika/frukt och lunch.

Lärare är Bengt Nordfors och Anna Elisa Lindqvist.

För frågor och anmälan: info@stockholmoperacenter.com

Anmälan senast två veckor före respektive kursdag, men gärna så tidigt som möjligt så vi kan planera.