Fasta sångpedagoger

Bengt Nordfors

Anna Elisa Lindqvist

Läs mer om de fasta sångpedagogerna här!

 

 

Gästlärare

Karin Modigh är dansare, koreograf och regissör, specialiserad på barockdans och barockopera. Hon har bl.a. dansat med Compagnie l’Eventail/M-G Massé, Corpo Barocco/S. T’Hooft och D C Colonna på operahus och festivaler runtom Europa och i Boston. Som regissör och koreograf stod hon bakom 2018 års barocksuccé Solen och Nordstjärnan på Vadstena-Akademien och 2019 koreograferade hon Rosseau’s Le Devin du Village på Confidencen. 2021 skapar hon familjeföreställningen Station Illusion för Kungliga Operan. Karin har undervisat på Operahögskolan i Stockholm, Conservatoire National Superieure i Paris och Conservatoire Royal i Bryssel. På Stockholm Opera Center är hon gästande lärare i scenisk gestaltning från barocken.

Kristina Hammarström är mezzosopran och undervisar i sång inom Tidig Musik vid Kgl. Musikhögskolan i Stockholm. Hon har den senaste tiden bl.a. sjungit Bradamante i Händels ”Alcina” på Wiener Staatsoper, La Scala i Milano och under festspelen i Salzburg, titelrollen i A. Scarlattis ”Il Primo omicidio, ovvero Caino” på Garnieroperan i Paris och Staatsoper Berlin samt Medea i Cavallis ”Il Giasone” på operan i Genève och slottsteatern i Versailles. Kristina är flitigt anlitad som konsert- och oratoriesångerska i repertoar av bl.a. Mahler, Berlioz, Elgar, Händel, Beethoven och Bach. Hon har arbetat med dirigenter som R. Jacobs, W. Christie, L. Garçia Alarcon och Herbert Blomstedt. Som sångerska finns hon representerad på ett flertal cd- och dvd-inspelningar. På Stockholm Opera Center kommer hon att gästundervisa främst i tidig musik.

Alexander Niclasson är konstnärlig ledare för Opera på Skäret, regissör och tenor. Han är utbildad vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Operahögskolan i Stockholm och Societá Dante Alighieri a Siena.
På Stockholm Opera Center är Alexander gästande lärare i scenspråk och auditionträning.

Lotta Larsson har både solistdiplom och pianopedagogexamen från Kungliga Musikhögskolan, samt två års pianistutbildning i London. Hon är verksam som kammarmusiker, operacoach, pedagog, solist och romanspianist. Hon har undervisat på Operahögskolan i Stockholm, varit anställd som instuderare på Folkoperan 1982-2000, samt arbetat på Sveriges Radio P2, Norrlandsoperan, Kungliga Operan, Riksteatern, Radioteatern, Oscarsteatern, Vadstena-Akademien och Musikhögskolan i Stockholm. På Stockholm Opera Center är Lotta gästande pianist och instuderare.

Oskar Ekberg är utbildad konsertpianist med solistdiplom från Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Han debuterade år 2003 med Sveriges Radios Symfoniorkester i Prokofjevs andra pianokonsert, och har sedan dess haft en mångsidig och aktiv karriär som solist, kammarmusiker, ackompanjatör och orkesterpianist. Bl.a. hans CD-inspelningar (Daphne Records) med solopianomusik av J.H. Roman, Elfrida Andrée och Adolf Fredrik Lindblad har väckt stor uppmärksamhet och hyllats av recensenterna. Oskar har genom åren visat stort intresse för undervisning, och han är professor i piano på Ersta Sköndal Bräcke högskola. På Stockholm Opera Center är Oskar gästande pianist och instuderare.

Nanette Nowels-Stenholm är uppvuxen i Oregon, USA där hon började sin musikaliska utbildning som pianist och oboist. Därefter följde studier i harmoni och solfège i Frankrike för den legendariska Nadia Boulanger och därefter ett Mastersdiplom i ackompanjemang från University of Southern California, Los Angeles. Efter att ha bosatt sig i Sverige har Nanette frilansat som ackompanjatör till ett flertal sångare och arbetat på bland annat Drottningholms Slottsteater, Folkoperan och Vadstena-akademien. Hon har haft fleråriga anställningar på Kungliga Operan som repetitör, Operahögskolan som instuderingslärare och Mälardalens högskola som universitetslektor i kammarmusik, inriktning sånginterpretation. På Stockholm Opera Center är Nanette gästande pianist, instuderare och engelsk språkcoach.

Katja Själander är pianist, organist och dirigent med ryska som modersmål. På Stockholm Opera Center är Katja gästande instuderare av rysk repertoar samt rysk språkcoach.