Ingarö Kammarmusikveckor är tillbaka!

I år blir det en kombinerad invigning av vår nya konsertflygel, så fokus är på pianomusik. Inleder gör Oskar Ekberg 7/8 med det spännande programmet ”Pionjärernas afton”,
för att sedan högtidligt avsluta årets minifestival med
Värmdös egen mezzosopran Karin Osbeck och pianisten Nigar Dadascheva.
Läs mer om årets artister och respektive program längre ner, under affischen!
OBSERVERA ATT KONSERTEN MED BENGT FORSBERG 29/7 ÄR INSTÄLLD!

Biljetter à 250 kronor beställs genom att mejla info@stockholmoperacenter.com.
För frågor går det också bra att ringa 070-6674165.
På grund av restriktioner är platserna begränsade,
så endast förbokning gäller och det är ”först till kvarn”.


Den 7:e augusti 18.00

gästar Oskar Ekberg Ingarö Kammarmusikveckor med ”Pionjärernas afton”:

Johan Helmich Roman (1694–1758)
Svit I för klaverinstrument, Ess-dur, BeRI 225

Elfrida Andrée (1841–1929)
Tre tonbilder, Op. 4

Johannes Brahms (1833–1897)
Variationer över ett tema av Schumann, Op. 9

Henry Cowell (1897–1965)
Three Irish legends
-The Tides of Manaunaun
-The Hero Sun
-The Voice Of Lir

Oskar Ekberg är utbildad konsertpianist med solistdiplom från Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Han debuterade år 2003 med Sveriges Radios Symfoniorkester i Prokofjevs andra pianokonsert, och har sedan dess haft en mångsidig och aktiv karriär som solist, kammarmusiker, ackompanjatör och orkesterpianist. Bl.a. hans CD-inspelningar (Daphne Records) med solopianomusik av J.H. Roman, Elfrida Andrée och Adolf Fredrik Lindblad har väckt stor uppmärksamhet och hyllats av recensenterna. Den senaste skivan för Daphne innehåller nyskrivna romanser med sångerskan Anna Elisa Lindqvist. Oskar har genom åren visat stort intresse för undervisning, och han är professor i piano på Ersta Sköndal Bräcke högskola. På Stockholm Opera Center är Oskar gästande pianist och instuderare.


Den 14:e augusti klockan 18

gästar Karin Osbeck och Nigar Dadascheva Ingarö Kammarmusikveckor med romanser av bl.a.
Sibelius, Alfvén, Hahn, Debussy och Poulenc.
Mer detaljerad information kommer.

Karin Osbeck, mezzosopran ursprungligen från Norra Ingarö, är utbildad vid Vadstena folkhögskolas musiklinje och Operahögskolan i Stockholm. Efter studierna medverkade hon i ett flertal produktioner på Kungliga Operan i Stockholm, däribland Askungen och Eugen Onegin. 2019 beslutade hon sig för att flytta till New York där hon nu studerar vid The Juilliard School. Våren 2020 sjöng Karin titelrollen i Händels Rinaldo vid Lincoln Center under brittiske dirigenten Nicholas McGegan, och i höst återförenas hon med ensemblen för några konserter under Händel-Festspiele i Göttingen.
 

Nigar Dadascheva är utbildad pianist och vocal coach vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hon frilansar som solist, kammarmusiker, ackompanjatör och instuderare. Som operarepetitör har hon bl.a. arbetat med Vadstena-akademien, Norrlandsoperan och Folkoperan. Nigar har ett stort intresse för romansinterpretation och uppträder ofta med romanskonserter runt om i Sverige.