Kalendarium

Kursstart
24 augusti 2020

Terminstider
Hösttermin: 24 augusti – 18 december. Höstlov vecka 44. Totalt 16 veckor.
Vårtermin: 11 januari – 11 juni. Sportlov vecka 9. Påsklov vecka 13. Totalt 20 veckor.
Totalt 36 veckors undervisning under läsåret.

 

Studietakt

Studietakten är alltid individuell och görs upp i samråd med varje elev. Räkna med minst halvfart inklusive självstudier.

 

Kostnad

Kostnaden är 2.000 kronor per månad inklusive moms. Höstterminen är lite kortare, men räknas som fyra hela månader. Lov räknas inte bort. Summan blir alltså 8.000 kronor för höstterminen och 10.000 kronor för vårterminen. Vi ser gärna att hela terminen betalas vid terminsstart, men det finns även möjlighet till delbetalning. I samband med antagning betalas dock de två första månaderna direkt, som deposition.

I detta pris ingår:

2 enskilda sånglektioner / vecka
1 gemensam helgworkshop/månad
Ensemblesång varannan vecka
Medverkan i våra elevkonserter

Därutöver kommer möjlighet ges till ytterligare kurser eller ämnen som främjar din individuella studieplan – ibland med gästande lärare i vårt nätverk, vilket kan innebära en extra kostnad för dig som elev. Detta är inte obligatoriskt och vi för en dialog om studieplanen under antagningsprocessen och utbildningens gång.

 

Antagning

Antagningen sker i flera steg:

1. Du skickar ett personligt brev (eller ljudfil eller video, om du känner dig mer bekväm med det) till info@stockholmoperacenter.com, där du beskriver:

– ålder
– röstfack
– vad du tycker du är bra på (vad gäller sången)
– vad du vill utveckla
– varför du är intresserad av att studera hos oss
– var du studerar/har studerat sång
– vilket ditt mål är just nu
– övrig information

Observera att allt detta behöver finnas med i ditt brev och att vi inte kan garantera att vi behandlar ofullständiga ansökningar!

Skicka även med en bild! Det behöver inte vara en proffsbild.

Om du har, så vill vi gärna att du skickar med inspelningar också – helst video, men även ljudfil går bra. Det går också bra att länka till din hemsida eller ditt Youtube-konto om du har ett sådant. Du kan självklart söka till vår utbildning även om du inte har inspelningsmöjligheter!

Sista dagen att skicka in detta till oss var 31:a juli, MEN vi har förlängt ansökningstiden till 15:e augusti för sångare i åldrarna 16 till 30 år. Vi har öppna antagningar under hela sommaren och sätter igång provsjungningarna direkt i början av maj i takt med att ansökningarna kommer in.

 

2. Om du går vidare i antagningsprocessen, kallas du till ett prov på plats hos oss. Du får en individuell tid som vi gemensamt kommer överens om.

Till det provet vill vi att du förbereder två sånger/arior. I kontakten med oss inför provet föreslår du vad du vill sjunga och bestämmer det definitivt i samråd med oss. I provet ingår också ömsesidig intervju samt en provlektion för en av våra lärare.

Vad menar vi med ömsesidig intervju? Självklart vill vi veta mer om dig för att kunna avgöra om vi vill ge dig en plats på utbildningen, men du behöver också få chans att fråga oss saker för att avgöra om du vill gå vår utbildning. Det handlar om ett ömsesidigt förtroende och vi vill att du ska få chans att ställa alla frågor du kan tänkas ha inför det beslutet. Det är inte bara du som gör audition för oss, utan även vi som gör audition för dig! 

 

3. Eventuellt kan du bli kallad till ytterligare intervju eller fler provlektioner för någon av lärarna. Detta är för att se hur du tar emot instruktioner och hur samarbetet fungerar.

 

4. Vi ger löpande besked till de som antas eller inte antas och för i samband med det en dialog med dig om målsättning och individuell studiegång.

 

5. Du tackar ja eller nej till utbildningen. Anmälan till utbildningen är bindande och i samband med den kommer vi överens om din individuella studieplan, skriver under överenskommelsen och tar emot betalningen för de två första månaderna. Inför detta beslut står vi självfallet till förfogande för dina frågor samt för fler provlektioner till egen bekostnad, om du känner att du vill testa vårt arbetssätt lite mer innan du bestämmer dig.